Mars çıplak Gözle Görülebilecek

mars.jpg

3 Hafta Boyunca Parlayacak Mars, Çıplak Gözle Görülebilecek

Mars gezegeni Agustostan itibaren geceleri gökyüzünün en parlak
cismi olacak. Mars çiplak gözle dolunay kadar büyük görünecek. 27 Agustos'ta Mars dünyaya 34,65 milyon mil yaklastiginda en büyük göründügü gün olacak. 27 Agustos gecesi 00:30'da gökyüzünü izleyin.
Dünyanin iki ay'i varmis gibi görünecek. Mars'in dünyaya bu kadar
yakin geçecegi bir sonraki tarih 2287 yili yAni ilk ve son defa görceksiniz
Dünya ile Mars’ın geçici bir süreliğine birbirlerine yakınlaşmalarından ötürü bu gece ve gelecek 3 hafta boyunca Kızıl Gezegen, geceleri gökyüzündeki en parlak gök cisimlerinden biri olacak ve bulutsuz olması durumunda çıplak gözle görülebilecek.
Gök bilimciler, Mars’ın 18 Aralık’ta Dünya’ya yaklaşık 90 milyon km yaklaşarak, en yakın mesafeye ulaşacağını belirterek, gezegenin Nisan 2016’ya kadar bu derece yakınlaşmayacağını ve bu kadar parlak olmayacağını kaydettiler.
Bu gece yarısından ve Salı sabah gün doğumundan hemen önce Mars’ı gözlemlemek için en uygun zamanın olacağını belirten astronomlar, Kızıl Gezegen’in Ay’ın hemen yakınında batı istikametinde kolayca görülebileceğine işaret ediyorlar.
Mars gezegeninin hemen hemen tüm Aralık boyunca, gökyüzünün en parlak yıldızı Sirius’tan bile daha parlak olacağı belirtiliyor.

0 yorum:

Back to Home Back to Top