Efsane Hacker Kevin Mitnick

1.JPG

Efsane Hacker Kevin Mitnick
Bir zamanlar dünya onu konuşuyordu. "Bilgisayar korsanı" ve "hacker" terimlerini akıllara kazıyan ve 1990'lı yıllarda 'hacker tehdidi' manşetleriyle olay olan Kevin David Mitnick, 15 Şubat 1995 yılında FBI tarafından yakalanarak mahkeme önüne çıkartıldı.

Zamanında Fujitsu başta olmak üzere Motorola, Nokia ve Sun Microsystems gibi şirketlerin bilgisayar ağlarına izin olmaksızın girerek suç işlemiş ve suçu tespit edildiğinde 5 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmıştı.

Cezası sona eren Mitnick, hiçbir zaman bir hacker olduğu gerçeğini gizlemeye çalışmadı. Tam tersine bu gerçeğin farkında olduğunu her fırsatta da gösterdi. Ve şimdi Mitnick, beyaz şapkalı bir hacker olarak güvenlik danışmanlığı yapıyor.

Bunun yanında yakında bir kitap çıkarmayı da düşünen Mitnick, kitabıyla ilgili Forbes.com'un sorularını yanıtladı. İşte o ropörtaj... Çıkaracağınız kitaptan ne bekleyebiliriz?

Kevin Mitnick: Aslında bu kitap bir bakıma benim otobiyografim olacak. Bir hacker olarak neler yaşadıklarımı ve FBI tarafından yakalanmama kadar geçen süreçte başıma gelenler... Aslında benim hikâyem 11 yaşındayken ücret ödemeksizin telefon konuşması yapabilmemle başladı. Bu kitapta hacker'lıkla ilgili birçok bilgi olacak ve merak edilen sorular yanıtlarını bulacak.

0 yorum:

Back to Home Back to Top