angels and demons

Yapım : 2009 ~ ABD, Fransa
Tür : Dram, Gerilim, Gizem, Macera, Polisiye, Suç
Yönetmen : Ron Howard
Senaryo : Akiva Goldsman, David Koepp
Orjinal Adı: Angels And Demons
Yapımcı : Dan Brown, Ron Howard, John Calley, Brian Grazer
Görüntü Yönetmeni : Salvatore Totino
Müzik : Hans Zimmer
Gösterim Tarihi : 15 Mayıs 2009 (Türkiye)

Filmin Özeti

Çok eski gizli bir kardeşlik örgütü. Dünyayı yok edecek ölümcül yeni bir silah, akıl almaz bir hedef.

Harvard Üniversitesi Simgebilim Profesörü Robert Langdon efsanevi gizli örgüt Illuminati’nin -Galileo zamanından beri Katolik Kilisesi’nin bağnaz inançlarını lanetleyerek bilimin yararlarını yücelten- hala faaliyette olup cinayetler işlediğini öğrenince şok geçirir. Parlak bir fizikçi olan Leonarda Vetra cinayete kurban gitmiştir. Tek gözü oyulmuş ve göğsü örgütün sembolüyle dağlanmıştır. Bilim adamının son buluşu güçlü ve çok tehlikeli enerji kaynağı karşımadde çalınmış ve yeni Papa seçiminin gerçekleşeceği gün Vatikan Şehri’nin altına saklanmıştır. Langdon, Vetra’nın meslektaşı ve aynı zamanda kızı olan Vittoria ile medeniyeti yok olmaktan kurtarmak amacıyla Roma sokaklarında, kiliselerde ve katakomplarda soluk soluğa koşuşturarak 400 yıllık izi sürerek Illuminati’nin izini bulmaya çalışırlar.

Brown bu romanda tıpkı bir hokkabaz gibi havaya yüzlerce top fırlatıp hiçbirini yere düşürmeden okuyucuyu inanılmaz bir gerileme sürüklüyor. Melekler ve Şeytanlar en az kitabı kadar sürükleyici.




meta taqs:angels and demons film, bedava sinema izle, dan brown film izle, mayıs vizyon filmleri, Melekler ve Şeytanlar izle, ron howard sinema