Ev Yapimi Pizza Tarifi Ev Yapimi Pizza Yemek Tarifi

Bugun sizlerle ev yapimi pizza tarifi paylasacagim. Daha onceki yemek tarifi yazilarimda Kahvalti Pizzasi ve Karisik Pizza tarifini sizinle paylasmistim. Evde pizza yapmayi seviyorum cunku her defasinda farkli lezzetler deneme sansim oluyo rmesela bir gun peynirli biberli yaparsam baska zaman sucuklu, salamli yada sadece sebzeli pizza yapabiliyorum. Simdi sizlerle karisik pizza tarifini resimleri ile birlikte paylasmak istiyorum, umarim begenirsiniz...

Pizza icin Malzemeler:
1 su bardagi ilik süt
1 su bardagi ilik su
1 su bardagi sivi yag
1 kücük yas maya
1 tatli kasigi tuz,
1 cay kasigi toz seker
Aldigi kadar un

Pizza icin ic malzemeler:
Sucuk,
Mantar,
Domates,
Zeytin.
Rendelenmis kasar peyniri,
Salam,
Biber
(ic malzeme tamamen size kalmis, siz hangisini kullanmak isterseniz onu ekliyebilirsiniz)

Pizza sosu icin:
1 kase domates salcasi,
2 yemek kasigi ketcap,
Pizza baharati (pizza gewürzmichung),
1 tatli kasigi tuz,
1 cay kasigindan az karabiber,
Sulandirmak icin biraz su

Pizza tarifi:

Ilk olarak hamurumuzu yumusak hamur haline gelinceye kadar yoguruyoruz, daha sonra ustunu elimizle yaglayip poset geciriyoruz ve sicak bir yerde 30 dakika kadar mayalanmaya birakiyoruz. (1. resim)

Hamurumuz mayalandiktan sonra portakal buyuklugunde bezeler alip unladiktan sonra ilk elimizle acip ardindan merdane ile acarak bir parmak kalinliginda hamur elde ediyoruz. (2. resim)

Hamurumuzu actiktan sonra sosumuzu uzerine surup daha sonra malzemelerimizi yerlestirip en sonada rendelenmis kasar peynirimizi ekliyoruz. (3 ve 4. resim)

Firinimizi 100 dereceye getirip pizzamizi 10 dakika pisiriyoruz daha sonra 200 dereceye getirip 10-15 dakika pisiriyoruz.

Ardindan pizzamizi firindan cikarip keserek sicak sekilde servisimizi yapiyoruz. Afiyet olsun.


pizza tarifi resimleri 1





meta taqs :Ev Yapimi Pizza tarifi, Ev Yapimi Pizza yapılışı, Ev Yapimi Pizza yapımı,Ev Yapimi Pizza, Ev Yapimi Pizza yapılışı

0 yorum:

Back to Home Back to Top