Diş ağrısına ne iyi gelir ?

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:w4l8thBeu_oVmM:http://www.dengesiz.biz/wp-content/uploads/dis-agrisi.jpg

Diş Ağrısı ve Nedenleri

Şiddetli ağrının nedeni ; ileri derecede çürümüş bir dişin iltihaplanmaya başlamasıdır . Yeni oluşan iltihabın , dişin sinirini öldürmeye başlaması ve dişin dışına doğru yayılmaya çalışması dokularda basınç ve dolayısıyla ağrı oluşturur. Bu durum diş hekimliğindeki en şiddetli ağrıdır.

Şiddetli ağrının özellikle gece oluşmasının nedeni ; gece saatlerinde hormonal değişiklikler nedeniyle damarlarımızın genişlemesidir. bunun bir sonucu olarak dokulara daha çok sıvı gider. dolayısıyla dişin içine giren damarlardan daha çok sıvı gelir. Fakat iltihap nedeniyle bozulan diş içerisindeki damarlardan sıvı yeterince çıkamaz ve bu durum içerideki sıvı miktarını arttırır. diş içerisindeki bu dolaşım bozukluğu basınca sebep olur ve diş içerisindeki sinirler üzerinde etkili oluşturarak ağrı oluşturur.

Ağrı kesiciler ; bu durumda kısa bir süre etki gösterdikten sonra yetersiz kalır. çok sayıda ağrı kesici alınması , ağrı için bir çözüm olamamaktadır ( sadece mideye zarar vermektedir) . dişin üzerine bir takım malzemelerin direkt olarak uygulanması gereksiz hatta zararlı bir davranıştır.


Çözüm ; bu durumdaki bir hastanın dişe müdahale edilmesinden başka bir seçeneği olmadığından en kısa zamanda bir diş hekimine gitmektir . diş hekimi tarafından anestezi yapılarak diş perfore edilir ( delinir ). böylece diş içerisinde oluşan iltihabi basınç azaltılır . daha sonra ise dişin sinirinin alınarak kanal tedavisi yapılması gerekir.”

Diş Ağrısı Nasıl Geçer

Ağrıyan diş üzeri ve çevresinde bulunan yemek birikintileri, diş fırçası yada diş ipi kullanılarak temizlenmelidir. ve yarım su bardağına yarım çay kaşığı tuz ilave edilerek elde edilen tuzlu suyla ağız iyice çalkalanmalıdır.

Kesinlikle ağrıyan diş üzerine aspirin, vermidon, vb. ya da herhangi bir ağrı kesici ilaç uygulanmamalıdır. Kimyasal yapılarıyla bu gibi ilaçlar diş etinde ve çevre yumuşak dokularda tahrişlere neden olabilmektedir. Bu nednele diş ağrısının yanında ikinci bir ağrının oluşmasına neden olabilir.

Eğer iltihap nedeni ile yüzde şişlik oluşmuşsa o bölgeye soğuk buz ile kompres yapılmalıdır.

Diş üzerinde çürük nedeniyle oyuk oluşmuş ise buraya çok az karanfil yağı (eugenol) emdirilmiş pamuk koyulabilir. Eugenol ağrının azalmasını sağlayacaktır. Ancak, bu işlemi yaparken eugenol fazla kullanılarak diş etine sızmasına neden olunmamalıdır. Çünkü karanfil yağı da yumuşak dokuları tahrip edici özelliğe sahiptir.

Bir an önce dişhekimine başvurulmalıdır.


meta taqs:ağrı kesici, diş, Diş ağrı kesici, Diş ağrısı, Diş ağrısı çözümleri, diş ağrısı için ne yapılmalı, diş ağrısı için ne yapmalı, diş ağrısı ilacı, Diş ağrısı nasıl geçer, Diş ağrısı tedavisi, Diş Ağrısı ve Nedenleri, Diş ağrısını hafifletme, Diş ağrıyor ne yapacam, Dişim ağrıyor

0 yorum:

Back to Home Back to Top