Wimbledon Tenis Turnuvası 22 haziran ilk maç canlı izle

Sezonun 3. ”Grand Slam” mücadelesi olan Wimbledon Tenis Turnuvası yarın başlıyor.

İngiltere’nin başkenti Londra yakınlarındaki Wimbledon kortlarında yapılacak olan toplam 14,17 milyon avro ödüllü şampiyona, 5 Temmuz Pazar günü sona erecek. Turnuvada tek erkekler ve tek bayanlar şampiyonlarına, 960′ar bin avro ödül verilecek.

Tek erkekler ve tek bayanlar mücadelesiyle başlayacak turnuvaya, erkeklerde 1 numaralı seribaşı İspanyol tenisçi Rafael Nadal, dizlerindeki sakatlık nedeniyle katılmazken, ikinci sıradan seribaşı olan İsviçreli Roger Federer’in şampiyonluk şansı arttı. Erkeklerde İngiliz Andy Murray üçüncü, Sırp Novak Djokovic de dördüncü sıradan seribaşı oldu.

Tek bayanlarda ilk 3 seribaşı ise Rus Dinara Safina ile ABD’li Serena Williams ve ablası Venus Williams olarak belirlendi.

İlk kez 1877 yılında düzenlenen ve çim kortta oynanan tek grand slam turnuvası olan Wimbledon’da, tenisçilerin beyaz giyinme zorunluluğu, korta giriş ve çıkış protokolü gibi yazılı olmayan kurallar bulunuyor.

-İDDAA, WIMBLEDON’U PROGRAMINA ALDI-

Öte yandan İddaa, Wimbledon Turnuvası’nı programına aldı. İddaa’nın, prestijli turnuva için açtığı özel etkinlikler kapsamında, ”Maç Sonucu”, ”Set tahmini” ve ”Kim Şampiyon Olur” oyunları oynanabilecek.

Son 5 yılın Wimbledon şampiyonları şöyle:

Tek Erkekler

2008 Rafael Nadal (İspanya)

2007 Roger Federer (İsviçre)

2006 Roger Federer (İsviçre)

2005 Roger Federer (İsviçre)

2004 Roger Federer (İsviçre)

Tek Bayanlar

2008 Venus Williams (ABD)

2007 Venus Williams (ABD)

2006 Amelie Mauresmo (Fransa)

2005 Venus Williams (ABD)

2004 Maria Sharapova (Rusya)


grand slam Wimbledon Tenis Turnuvası 2009,Wimbledon Tenis Turnuvası 5 temmuz final maçı izle,Wimbledon Tenis Turnuvası bayanlar online izle 2009,Wimbledon Tenis Turnuvası idda oyna,Wimbledon Tenis Turnuvası kim şampiyon olur,Wimbledon Tenis Turnuvası maç sonuçları 2009,Wimbledon Tenis Turnuvası müsabakaları,Wimbledon Tenis Turnuvası online izle,Wimbledon Tenis Turnuvası şampiyonları,Wimbledon Tenis Turnuvası set tahmini,Wimbledon Tenis Turnuvası yarışmacıları izle

0 yorum:

Back to Home Back to Top