İşsizlere 150tl Maaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ailesinde çalışanı olmayan İzmirlilere yapılacak aylık 150′şer liralık sosyal destek için muhtarlar aracılığıyla başvuruları toplamaya başladı.

11 ilçede duyurular yapıldı
Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Hanesinde hiç çalışanı olmayan hemşehrilerimize karınca kararınca destek olmak için bir karar almıştık. Bunun veri ve alt yapı çalışmalarını ancak tamamlayabildik. İlk etapta, eski metropol olarak bilinen 11 ilçede, 334 muhtarlık aracılığıyla vatandaşlarımıza duyuruda bulunduk” diye konuştu.

150 TL’lik yardım
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 150 TL’lik yardımları, öncelikle Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Narlıdere ilçelerini kapsıyor. Bu yardımdan yararlanacak vatandaşların, en az bir yıl süreyle Büyükşehir sınırları içinde ikamet etmiş olması şartı getirilirken, 2009 Ocak ayı itibariyle işten çıkarılmış oldukları ve ailelerinin hiçbir gelirinin bulunmadığını beyanları gerekiyor. Muhtarlıklardan “İ.B.B. Muhtaçlara Yardım Bilgi Formu” alarak dolduran vatandaşlardan şu belgeler isteniyor:

İşte istenen belgeler
- 2009 Ocak ayı itibarı ile işten çıkarıldığına dair belge.

- İşten çıkarıldığı tarihten itibaren geriye dönük son üç ayın hizmet dökümü.

- İşsizlik maaşı almadığına dair İŞKUR’dan belge.

- İkametgah belgesi

- Fakir kağıdı.

- Vukuatlı nüfus kayıt örneği.

- Üzerine gayrimenkul olmadığına dair belge.

- Ailede başka çalışanı ve araç kaydı olmadığına dair beyan.


150 tl maaşa nasıl başvurulur, izmir belediyesinin dağıttığı işsizlik maaşına başvuru şartları, izmir büyük şehir belediyesi 150 tl maaş, izmirdeki işsizlere maaş veren yerler


0 yorum:

Back to Home Back to Top